Lijst en informatie over de opgenomen bezienswaardigheden

Vakantie vieren met meerwaarde. Van 15 mei tot 15 oktober kunnen onze gasten gratis gebruik maken van talrijke attracties en activiteiten in de regio Zell am See - Kaprun. Hier vindt u een uitgebreide lijst met spaarmogelijkheden en inbegrepen activiteiten, die bij de Zell am See-Kaprun Sommer Kaart horen.

Dat geldt ook voor de liften op de Schmittenhöhe of the Gletscherbahn Kaprun. Ook in het dal vind je talrijke attracties zoals het Wild en Belevenispark Ferleiten. de watervallen van Krimml of onze indrukwekkende kloven zoals de Sigmund-Thun klamm, die Vorderkase-/Seisenbergklamm of the Kitzlochklamm. Na een leuke dag met belevenissen is het heerlijk ontspannen in één van de prachtig gelegen natuurzwembaden aan het meer.

Klik voor een lijst van appartementen en chalets die wij verhuren met de Zell am See-Kaprun zomerkaart.

Besparingen, openingstijden & adressen van alle attracties

Schmitten Zell am See

Schmitten Zell am See

Alle genoemde attracties of activiteiten zijn één keer per 6 dagen gratis toegankelijk. Zelfs de begeleide wandelingen op de Schmittenhöhe zijn gratis.

Ersparnis: 29,50 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Addresse: Schmittenstraße 119, 5700 Zell am See

Wat is er allemaal te beleven? Of op de Höhenpromenade of in het mythische bos, overal kom je voor leuke verrassingen te staan. Wie van actie en spanning houdt wandelt de Schmidolins Feuertaufe of laat de kinderen een paar ronden rijden op het E-Motocross park.

Gletscher Kitzsteinhorn

Gletscher Kitzsteinhorn

Je kunt zonder beperkingen de kabelbanen tot een hoogte van 2450 m gebruiken. De kabelbaan naar de top op 3000 m kan je 1 x in 6 dagen gratis nemen.

Ersparnis: 43,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Ganzjährig und täglich ab 08:15

Addresse: Kesselfallstraße 60, 5710 Kaprun

Wat is er te beleven? Vanaf de Gipfelwelt 3000 heb je vanaf het Panoramaplatform “Top of Salzburg” een onbetaalbaar uitzicht over de Alpen. In de Ice Arena kan je ook zomers sneeuwpret maken, zoals op de rodelbaan en het Sneeuw Strand.

MK Maiskogelbahn

MK Maiskogelbahn

De de berg op of het dal op de familie berg Maiskogel kan naar eigen wens zo vaak als gewenst gebruikt worden.

Ersparnis: 24,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Addresse: Kitzsteinhornplatz 1a, 5710 Kaprun

Wil je wandelen, fietsen of lekker genieten van de zon en het uitzicht: de Maiskogel is ideaal voor het gezin. Als extra: beneden bij de dalstation is een klein speelpark en de Alpine Coaster Maisflitzer.

Kaprun Hochgebirgs stuwmeren

Kaprun Hochgebirgs stuwmeren

Met de Zell am See - Kaprun Zomerkaart heb je onbeperkt entree. De ‘ingewanden’ van’ de stuw is indrukwekkend en een bezoek waard. Een bezichtiging en rondleiding kost slechts €5.

Ersparnis: 23,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Ende Mai bis Mitte Oktober

Addresse: Kesselfallstraße 60, 5710 Kaprun

De Mooser grond en de Wassefall gronden zijn samen goed voor 160 mio m³ aan water. Eenmaal bovenop de muur van het stuwmeer, ga je dit nooit meer vergeten. De kruidenleerpad en de wandeling naar het uitzichtspunt op de Höhenburg zijn niet minder indrukwekkend. Doe het allemaal!

Schip Zeller See

Schip Zeller See

De rondvaart en verbindingsvaart kun je naar wens gebruiken, In de zomermaanden kan je dit 1 x per 6 dagen doen. Er leuk en ontspannend

Ersparnis: 15,50 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Addresse: Esplanade, 5700 Zell am See

Wat kun je gaan doen? Op een rondvaart over het meer van Zell am See, zie je de bergwereld vanuit een ander perspectief. Het laat je hart sneller slaan. De keuze is aan jouw of je met de luxe ‘MS Schmitte” gaat of in de sporen van Sisi met de “Kaiserin Elisabeth”.

Strandbaden Zell am See

Strandbaden Zell am See

Het Alpine Bad Paradijs: je hebt de keuze uit 3 verschillende badstranden, met je Zell am See Zomerkaart alle 3 gratis te bezoeken.

Ersparnis: 7,90 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Addresse:

      Zeller Strandbad, Esplanade 16, 5700 Zell am See, 5700 Zell am See
      Strandbad Thumersbach, Pocherweg 28, 5700 Zell am See
      Strandbad Seepitz: Seepsitzstraße 9, 5700 Zell am See

Wat je allemaal kunt gaan doen? Er is een springtoren, trampolienes, bootverhuur, een waterskischool, glijbanen en wat niet meer. Heerlijk opfrissen na een inspannende dag, wat een feest!

Overdekt zwembad Zell am See

Overdekt zwembad Zell am See

Het beste alternatief bij minder weer: het entree in het zwembad is gratis. Voor een kleine bijbetaling kan je zo de sauna in.

Ersparnis: 14,60 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Ganzjährig

Addresse: Steinergasse 3-5, 5700 Zell am See

Dit is er te doen: voor de kinderen zijn er waterglijbanen en een springtoren. Voor de volwassenen die willen relaxen: het Wellness gedeelte biedt een Kelo-Block Sauna, Bio-Kruiden sauna, Finse sauna, Dampbad, infrarood sauna, rustruimte en een gezellige Loungebar.

Kaprun Museum

Kaprun Museum

Op zoek naar de 4000 jaar oude geschiedenis van Kaprun. Kaprun heeft bij mooi en minder mooi weer een breed cultureel aanbod. In het museum ontdek je meer over de rijke cultuur van Kaprun en het omliggende gebied.

Ersparnis: 4,50 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Ganzjährig

Addresse: Kirchplatz 4, 5710 Kaprun

Wat je hier allemaal te zien krijgt: van de archeologie van het toerisme tot de bouw van de waterkrachtcentrale, je krijgt een reis door de tijd en de geschiedenis van Kaprun.

Vötter's Oltimer Museum

Vötter's Oltimer Museum

Oldtimer-geschiedenis van de 50 er tot 70 er jaren, inklusief autoś uit de tijd van het ‘Wirtschaftswunder” en ouder exemplaren. Er zijn prachtige exemplaren, van auto’s, tractoren, motorfietsen tot de grootste cabrio van de wereld!. En ook hier gratis entree.

Ersparnis: 9,90 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Addresse: Schlossstraße 32, 5710 Kaprun

Wat is er te doen? Je ziet ruim 200 exemplaren uit geheel Europa, verdeeld over 1.400m².Om je een indruk te geven: van een Stoomlocomotief uit 1983 of de originele cabine nummer 4 van het Reuzenrad in Wenen.

De mooiste bergkloven van  Pinzga

De mooiste bergkloven van Pinzga

Wat hebben de Sigmund Thun- , Vorderkaser-, Seisenber- of Kitzlochklamm gemeenschappelijk? Het zijn stuk voor stuk de mooiste en ruigste bergkloven in Oostenrijk. Alle 4 deze bergkloven kan je gratis bezoeken met je Zell am See - Kaprun kaart.

Ersparnis: bis 6,- Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte Mai bis Mitte Oktober

Sigmund Thun Klamm: Kesselfallstraße, 5710 Kaprun

Vorderkaserklamm: Obsthurn 42, 5092 St. Martin

Seisenbergklamm: Oberweißbach 16, 5093 Weißbach

Kitzlochklamm: Kitzlochklamm Straße, 5660 Taxenbach

Wat valt er te beleven? Spectaculaire wandelingen langs water dat naar beneden klettert. Naast een sprookjesachtig avondbezoek aan de Wassers in Kaprun met muziek en lichtspel is het natuurwonder Klamm voor jong en oud van een bijzonder niveau. Dit moet je met eigen ogen gezien hebben, De wandelingen zijn relatief kort, dus geschikt voor iedereen of met de hele familie. TIP: hoewel je dat niet verwacht, juist bij minder weer ideaal om te bezoeken.

Museum Slot Ritzen Saalfelden

Museum Slot Ritzen Saalfelden

Het slot Ritzen laat het boerenleven in het verleden herleven. Het hoogtepunt is de Grippenwelt van Xandi Schläffers en het omvangrijke Diavoorstelling. En opnieuw: gratis toegang.

Saving: 5,50 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mai bis Oktober

Addresse: Museumsplatz 1, 5760 Saalfelden

Wat je te zien krijgt: schatten en rariteiten uit het verleden, direct aan de Ritzensee!

De nationale parken Hohe Tauern Mittersill

De nationale parken Hohe Tauern Mittersill

De nationale parken van Hohe Tauern onder één dak. De 3D bioscoop biedt spectaculaire beelden! Gratis met de Zell am See - Kaprun kaart

Ersparnis: 10,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Ganzjährig

Addresse: Gerlosstraße 18, 5730 Mittersill

Wat mag je verwachten? 10 verschillende tentoonstellingen zoals een Schatkamer, 3D bioscoop en de Gletsjer wereld. Spannend en leerzaam!

Wild- en belevenis park Ferleiten

Wild- en belevenis park Ferleiten

Een avontuur voor alle leeftijdcategoriën, met 250 wilde dieren en ruin 40 Speeltoestellen. De toegang is gratis , de speeltoestellen zijn munt apparaten.

Ersparnis: 8,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mai bis Oktober

Addresse: Großglocknerstraße, 5672 Fusch/Ferleiten

Wat er te beleven valt: van beer tot lynx, alle inheemse dieren zijn bewonderen. Je kunt ook een Caddy tour door het park maken maken met tekst en uitleg van een ervaren ranger. Zo zie en leer je meer.

Mijnen en bergbouw museum Leogang

Mijnen en bergbouw museum Leogang

In de oudste mijn van de provincie werd 600 jaar geleden al zilver gedolven. Bezoek de historische ‘hallen’ en smalle doorgangen zodat je het juiste gevoel krijg over hoe het in het verre verleden moet zijn geweest. Het authentieke hoofdgebouw van het mijnbouwmuseum is verbonden met het historische Thurnhaus. Hierdoor is een tweemaal zo grote tentoonstellingsruimte gecreëerd. En dat allem allemaal voor dezelfde prijs: gratis.

Ersparnis: 10,00 // 7,50 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mai bis Oktober

Addresse:
- Schwarzleo 3, 5771 Leogang
- Hütten 10, 5771 Leogang

Wat is er te beleven: je kunt een begeleide tour doen door het gangenstelsel. Leerzaam en indrukwekkend. Naderhand zijn er lokale lekkernijen die je in de Knabestube kunt bestellen. Wie nog meer wil zien die bezoekt ook het bergbouw museum. Hier worden interessante themaś behandeld en tentoonstellingen te zien.

De watervallen avn Krimml

De watervallen avn Krimml

De grootste watervallen van Europa!! Je bepaalt zelf hoe ver je loopt en hoeveel je van de deze wondere waterwereld ziet. Je kunt ook de shuttle terug nemen (betaald). Toegang is gratis met de Zell am See - Kaprun kaart.

Saving: 4,00 Euro pro Person

Öffnungszeiten: Mitte April bis Oktober

Addresse: Nr. 47, 5743 Krimml

Wat valt er te beleven: verbaas je over deze grote watervallen. De enorme hoeveelheden water die 380 meter naar beneden storten, voordat het in de Salzach verdwijnt. Na het indrukwekkende bezoek kun je jezelf verwennen in het naastgelegen Gasthof.