Winter in Zell am See-Kaprun

Winterwandelen & langlaufen in Zell am See – Kaprun


Schneeschuhwandern in Zell am See - Kaprun

Snowshoeing

Beleef het winterwandelen in Zell am See – Kaprun van zijn mooiste kant. Waar er in de zomer wandelroutes zijn, zijn er in de winter talrijke sneeuwschoen- en winterwandelroutes. Of het nu gaat om een tocht met een gids of een expeditie op eigen houtje, er bestaat nauwelijks een mooier alternatief dan tijdens een winterwandeling het besneeuwde winterlandschap te verkennen.

U vindt enkele winterwandelpaden op de promenades van de Zeller oever en direct aan het meer. De meeste paden daar zijn vrijgemaakt. Wie hoog wil klimmen, bijvoorbeeld op de Schwalbenwand, kan het beste sneeuwschoenen meenemen om niet weg te zakken in de verse poedersneeuw. Er zijn ook begeleide winterwandelingen op de Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn. Een overzicht van de data vindt u hier. Reserveren is soms noodzakelijk.

Vera’s top drie wandelingen in de vallei (zonder sneeuwschoenen):

Winterwandelen in Kaprun | Brunnwiesenweg

winterwandelen in kaprun - brunnwiesenweg

De Brunnwiesenweg is de ideale route voor winterwandelingen met het gezin in Zell am See – Kaprun. Je vertrekt vanuit Kaprun, langs kasteel Kaprun, door het Kaprun Moor en wandelt langs de oevers van de Salzach naar de Salzachbrückenwirt. De paden zijn vrijgemaakt en ook geschikt voor kinderwagens.

Facts
Duur: 1:02 uur, 4,2 KM, 13 HM
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: Kaprun, Pension Häuslhof

Winterwandelen in Zell am See | Dr. Müller Promenade (Nr. 61)

winterwandelen in Zell am See - Dr. Müller Promenade

De Dr. Müller Promenade verbindt Zell am See met Einöd, dat in de richting van Maishofen ligt. De promenade loopt boven de oever van het meer en belooft een fantastisch uitzicht. Het pad is meestal vrij, maar stevige schoenen worden aanbevolen. De link naar de winterwandeling vindt u hier.

Facts
Duur: 0:19 uur, 1,0 KM, 104 HM
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: Zell am See, Aparthotel Eichenhof

Winterwandelen in Zell am See | Golfbaan

winterwandelen in zell am see - golfbaan

Het golf parcours begint in Schüttdorf. Het is ook een gemakkelijke winterwandeling, maar biedt fantastische uitzichten. U wandelt over de langlaufloipe door het stroomgebied van de Zell, langs de golfbaan en de bevroren vijvers.

De route door het bekken van Zell is een romantische optie voor koppels en het hele gezin. U kunt de link naar de wandeling hier vinden.

Facts
Duur: 0:33 uur, 3,8 KM, 9 HM
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: Schüttdorf, vliegveld

Langlaufen

Langlaufen in Zell am See - Kaprun

Langlaufen in skating of klassieke stap

U zult tevergeefs zoeken naar een vergelijkbaar en zo gevarieerd langlaufnetwerk in de winter als in Zell am See-Kaprun. Klassiek of skating, ‘s nachts of tijdens een hoogtestage, onze gasten vinden perfecte langlaufomstandigheden. Vanaf het centrum van Kaprun (brandweerkazerne) starten de Schloss- en Nachtloipe, alsmede de Tauernspa Loipe. Wie al in de vroege herfst of in het voorjaar wil trainen, vindt op de gletsjer langlaufloipe Kitz het perfecte trainingskamp in de hoogte. Via de langlaufloipe in Zell am See-Maishofen kunt u naar het aangrenzende netwerk van het Saalachdal skiën. Via Kaprun kunt u oversteken op de langlaufloipe Piesendorf en Niedernsill bereiken. Hierdoor wordt in totaal meer dan 107 kilometer aan langlaufloipes ontsloten. De exacte routes en een kaartoverzicht vindt u hier.

Schlossloipe Kaprun: 5,2 km, 66 hm
Nachtloipe Kaprun: 4,5 km, 57 hm
Nachtloipe Zell am See: 4,2 km, 20 hm
Gletscherloipe Kitz: 1,9 km, 60 hm
Tauern SPA Loipe Kaprun: 3,5 km, 21 hm

Voor vragen – KLIK HIER

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in Zell am See-Kaprun?
Klik hier voor onze vakantie appartementen & chaletsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *