Zell am See-Kaprun

Wandelen in Zell am See & Kaprun


Top Wandelingen in Zell am See

88 wandelingen op alle niveaus
De regio Zell am See-Kaprun is een paradijs voor wandelaars. Op de wandelkaart vindt u 88 wandelingen van gemiddeld tot moeilijk. Of het nu gaat om een gezin met kleine kinderen of een sportief stel, er is voor iedereen een geschikte route.

De Schmittenhöhe en de Kitzsteinhorn zijn het perfecte uitgangspunt voor gemakkelijke tot middelzware tochten. Hier vindt u een overzicht van alle tochten in de regio.  

PLETTSAUKOPF | SPEICHERTEICH SCHMITTENHÖHE

Wandeling naar de Plettsaukopf in Zell am See 

Ofwel begint u in Zell am See ofwel neemt u de City Express naar het middenstation. Van daaruit kunt u drie verschillende stuwmeren verkennen. De stuwmeren zijn perfect voor een cooling down of een ontspannen wandeling. Bij de vijvers vindt u ook een of andere verrassing voor de kleine gasten.

De comfortabele gezinsversie vindt u hier: CITYEXPRESS – PLETTSAUKOPF

Als u zich eerst in het zweet wilt werken voordat u in het koele water van een van onze mooiste bergmeren springt, begin dan met wandelen vanuit het centrum van Zell am See. De beklimming van het stuwmeer kan ofwel via de iets langere, maar niet zo steile beklimming via de Köhlergraben of via de kortere route via de Ebenbergalm.

Facts
Beklimming: 1 – 1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: Zell am See

4 meren wandeling

Voor wie nog niet genoeg heeft van een bergmeer, raden wij de 4 Meren wandeling aan.
Eerst nemen we de Schmittenhöhebahn naar de top van de Schmittenhöhe. Met een prachtig uitzicht op de Kitzsteinhorn en de naburige 3000m toppen, gaat het bergafwaarts langs onze 3 meren. Aan het einde van de tocht wacht het laatste meer in het dal op u – het Zeller meer.

SCHWALBENWAND

Wandelen Schwalbenwand in Zell am See

De bergherberg Mitterberg. Waarschijnlijk het bekendste uitkijkpunt in de regio. Naast een uitstekende catering is het ook het vertrekpunt voor de wandeling naar de Schwalbenwand. De weg terug is via de Schönwieskopf. In totaal zijn er drie topervaringen. U zult nauwelijks meer uitzichten vinden op een andere wandeling! Link naar de route Schwalbenwand.

Facts
Duur: 5 uur, 13KM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: Thumersbach

Top Wandelingen in Kaprun

Kaprun, omgeven door toppen van 3000 meter, is een waar paradijs voor alpinisten. De mix van ontspannen wandeltochten voor het hele gezin tot hoogalpiene bergtochten doet het hart van elke sporter sneller kloppen.

Een overzicht van alle wandeltochten in Kaprun vindt u HIER.

KITZSTEINHORN

Wandelen in Kaprun

Vanuit het Alpin Center op de Kitzsteinhorn kunt u alpine tochten in vele richtingen starten. De absolute geheime tip is de wandeling naar de Mooserboden via de Kammerscharte naar de Fürthermoor Alm. Als afsluiting kunt u in de namiddag een bezoek brengen aan de stuwmeren in het hooggebergte van Kaprun. De tweede variant loopt van het Alpin Center in de richting van de Maiskogel via de drie Wallner Höhe. Deze route is iets gemakkelijker. Aan het eind stoppen we voor een snack bij de Glocknerblick. Link naar de Hochkammerweg // Link naar de Höhenweg Alexander Enzinger Weg.

Facts
Duur: 4-5 uur
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Start: Kaprun

GROßES WIESBACHHORN

Grosses Wiesbachhorn Kaprun

Startpunt voor het hoogalpiene avontuur is de parkeerplaats Kesselfallstraße. Verder met de bus & inclinelift naar het Mooserboden stuwmeer. Het eindstation van de bus is tevens het vertrekpunt voor de tocht naar de Wiesbachhorn. Het kan als dagtocht, maar wij raden een 2-daagse tocht aan met een overnachting in een hut bij het Heinrich-Schwaiger Haus op 2802m. Als u de tocht op de Großes Wiesbachhorn in één dag wilt doen, moet u de bergsportbus om 6.30 uur nemen (juli – september elke vrijdag, zaterdag & zondag).

Afhankelijk van de omstandigheden kan deze tocht zeer veeleisend zijn. Als u weinig ervaring heeft in alpien terrein, dan raden wij u zeker een lokale berggids aan.

Hier is de LINK naar de rondleiding.

Facts
Duur: 8-9 uur
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Start: Kaprun – Mooserboden

MAISKOGEL

wandelen in Kaprun

Maiskogel – de lokale berg van Kaprun biedt mooie en gemakkelijke wandelingen voor het gezin. Met de rustieke hutten en alpenweiden is de huttenwandelroute een echte aanrader. Met de MK-Maiskogelbahn gaat het tot 1570 meter en vanaf daar begint het wandelplezier met het hele gezin.

De route naar de huttenronde is HIER.

Facts
Duur: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: MK-Maiskogelbahn


Voor vragen – KLIK HIER

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in Zell am See-Kaprun?
Klik hier voor onze vakantie appartementen & chaletsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *