Winter in Zell am See-Kaprun

Skitour in Zell am See – Kaprun


Schneeschuhwandern in Zell am See - Kaprun

Skitour Zell am See – Kaprun | Tips en aanbevelingen

De ogen kijken vermoeid uit het ijzige raam. Toch komen de eerste zonnestralen door. Een prachtige skitour in Zell am See – Kaprun staat op het punt te beginnen. Een waar toerskiparadijs voor iedereen die op zoek is naar avontuur buiten de pistes of gewoon zijn avondeten echt wil verdienen.

Hier zijn onze top 3 skitochten in de categorieën PISTENSKITOUR | BEGINNER SKITOUR | ALPINE SKI HOOGTETOCHT

TOP 3 | Pistenskitour

 • Ronachkopf
 • Maiskogel
 • Schneekönigin

TOP 3 | Beginner Skitouren

 • Schwalbenwand
 • Maurerkogel
 • Eisbrecher

TOP 3 | Alpine Ski Hoogtetocht

 • Hoher Tenn
 • Imbachhorn
 • Kitzsteinhorn

TOP 3 | Pistenskitour in Zell am See – Kaprun

Skitour Ronachkopf

Skitour - Ronachkopf in Zell am See

Onze gasten vinden geen liften op de Ronachkopf, dus het is een berg alleen voor skitourers! Niettemin is er een geprepareerde skiroute (2,5 kilometer), waardoor de nachtelijke afdalingen een veilige ervaring worden. De start is bij de “Ronachkopf-parkeerplaats” in het Thumersbachdal. U kunt de pin met dezelfde naam ook vinden in Google Maps. Daarna gaat u langs de bewegwijzerde skiroute 600 HM bergopwaarts. Kort voor de top ligt de Enzianhütte. Daar kunt u elke dag genieten van de lekkernijen uit Pinzgau.

Facts
Duur: 1 uur
Lengte: 2,5 KM | 600 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: Ronachkopf parkeerplaats

ROUTE & GPX

Skitour Maiskogel

Skitour Maiskogel in Kaprun

De plaatselijke berg Kaprun is ook geschikt voor skitochten. Prioriteit hebben natuurlijk de skiërs & snowboarders in het skigebied en daarom is het lopen op de pistes tijdens het skiën niet gewenst. Op woensdag worden de pistes pas vanaf 20.00 uur geprepareerd en daarom is een piste-skitocht op de Maiskogel mogelijk op woensdag van 16.15 – 20.00 uur. Wie de top wil bereiken, gaat naar de rustieke Glocknerblick net onder het bergstation. Degenen die een paar meter minder hoogte aankunnen, stoppen meestal bij de Helis Hütte.

Als alternatief is er een nieuw aangelegde klimroute net naast de piste die op elk moment mogelijk is.

Facts
Duur: 2,5 uur
Lengte: 6,2 KM | 970 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: parkeerplaats Maiskogel


ROUTE & GPX

Skitour Schneekoenigin

Skitour Schneekoenigin

Een rustige skitocht als je niet wilt dat het te lang duurt. Vanuit Langwiedboden begint u langs de helling naar het Alpincenter. Je begint op een goede 2000m. Het Alpincenter ligt op 2450m – u overbrugt dus een goede 450 hoogtemeters. De Sneeuwkoningin is vooral een skitocht voor het begin van het seizoen om weer in de stemming te komen en uw conditie te verbeteren. Als alternatief kunt u na het Alpincenter verder off-piste gaan.

Facts
Duur: 1,5 uur
Lengte: 2,0 KM | 475 HM
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

TOP 3 | Beginner Skitour in Zell am See – Kaprun

Zij die zich al vertrouwd voelen met de uitrusting, de techniek geleerd hebben tijdens skitochten op de piste en de nodige knowhow op de berg hebben, willen hun eerste toerski-ervaringen buiten de piste opdoen.

Wanneer u de afgebakende pistes verlaat, moet u altijd de volgende uitrusting bij u hebben:

 • LVS
 • Lawine schep
 • Sonde
 • Handy
 • Crampons
 • Stijgijzers

Naast de vereiste uitrusting moet men natuurlijk altijd op de hoogte zijn van het actuele lawinesituatiebericht en dit ook begrijpen om de gevaren in het open terrein te kunnen inschatten.

Skitour Schwalbenwand

Skitour Schwalbenwand Zell am See

Een fantastische skitocht voor beginners met een uniek panorama. Vanaf de parkeerplaats op de Mitterberg begint u aan een bosweg. Eerst gaat het ongeveer 1 uur door het bos voordat je de boomgrens overwint en wordt dan onmiddellijk beloond met een geweldig uitzicht. U heeft een vrij uitzicht op het meer van Zell, de Schmittenhöhe aan de overkant en het skigebied van de Kitzsteinhorn gletsjer. Het stijgingsspoor is duidelijk – bij de afdaling heb je 2 opties. Ofwel volgt u het stijgingsspoor ofwel skiet u de zuidhelling af richting Schützingalm (alleen bij veilige omstandigheden).

Facts
Duur: 2,5 uur
Lengte: 6,0 KM | 810 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: parkeerplaats Mitterberg

ROUTE & GPX

Skitour Maurerkogel

Skitour Maurerkogel in Zell am See

Eerst gaat het door diep winters bos om vervolgens van een prachtig panorama te genieten. Je vertrekt vanaf de top van de Schmittenhöhe. Eerst ski je naar beneden over de Kapellenpiste. U kunt de Hahnkopf-lift een paar meter omhoog nemen of direct naast de T-bar-lift beginnen. De route loopt steeds langs de terreinrug tot aan de Maurerkogel. Vanuit bergafwaarts oogpunt heeft u hier 2 mogelijkheden – of u daalt af zoals u bent opgestegen, of u buigt halverwege af in zuidoostelijke richting naar de Pinzgauer Hütte. Tip: als u iets consumeert in de hut dan is er een gratis skidoo shuttle terug naar de piste.

Facts
Duur: 1,5 uur
Lengte: 3,0 KM | 570 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: Schmittenhöhe

ROUTE & GPX

Skitour Eisbrecher

Skitour Eisbrecher Kitzsteinhorn in Zell am See - Kaprun

De skitocht op de ijsbreker is in het begin identiek aan de tocht van de Sneeuwkoningin. U start in Langwiedboden – de route naar het Alpincenter is hetzelfde. Na het Alpincenter verlaat u de piste en volgt u het bewegwijzerde toerskipad buiten de pistes.

Facts
Duur: 2,5 uur
Lengte: 3,8 KM | 900 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

TOP 3 | Alpine Ski Hoogtetocht

Voor onze alpine skitochten is een goede fysieke conditie en zeer goede bergkennis een basisvereiste. Een ervaren, lokale berggids is absoluut aan te bevelen om deze tochten veilig te maken!

Skitour Hoher Tenn

Skitour Hoher Tenn

De langste ononderbroken skitocht in de Alpen met een ononderbroken beklimming van 2500 verticale meter. Een daad van geweld, die zeker veel ervaring en conditie vereist. We beginnen in Fusch op iets minder dan 900 meter en klimmen dan naar de top van de Hoher Tenn op 3368 meter. Kort voor het skidepot opent zich een onbeschrijfelijk uitzicht op de naburige “Große Wiesbachhorn”. De laatste meters worden zonder ski’s afgelegd – op deze tocht moet u in ieder geval stijgijzers hebben.

Facts
Duur: 6,5 uur
Lengte: 11 KM | 2500 HM
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Start: Fusch – Wimmerbauern

ROUTE & GPX

Skitour Imbachhorn

Skitour Imbachhorn

Het kleine broertje van de Hohen Tenn is de meest prominente berg die je vanuit Zell am See kunt zien en een fantastische toerskiberg.
U begint weer in Fusch – de eerste hoogtemeters zijn in het bos. De eerste open hellingen liggen echter al ver onder de boomgrens. Met zijn 1700 hoogtemeters is de skitocht in Zell am See – Kaprun op de Imbachhorn ook alleen iets voor toerskiërs met een goede conditie. Op de top heeft u een mooi topkruis met een schitterend uitzicht op Zell am See en ook in zuidelijke richting naar de Hohe Tenn en de Kitzsteinhorn.

Facts
Duur: 5,0 uur
Lengte: 9,3 KM | 1700 HM
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Start: Fusch

ROUTE & GPX

Skitour Kitzsteinhorn

Skitour Kitzsteinhorn

Last but not least, onze laatste alpine skitocht leidt naar de Kitzsteinhorn in Zell am See – Kaprun. Dankzij het skigebied heeft u natuurlijk verschillende varianten, vanwaar u naar de top van de Kitzsteinhorn kunt klimmen. Vanaf de Gipfelwelt 3000 is het nog geen 200 hoogtemeters naar de top, maar we beginnen hetzelfde als bij de skitocht Eisbrecher & Schneekönigin – vanaf de Langwiedboden.
Tot aan de top helling op iets minder dan 3000 meter, de tocht is langs de hellingen of langs de bewegwijzerde ski tour routes. De tophelling en dus de laatste 200 hoogtemeters zijn zeer veeleisend en nauwelijks op ski’s te doen. Stijgijzers en een berggids zijn zeker aan te bevelen. Op 3203 meter hoogte was de inspanning zeker de moeite waard – fantastische uitzichten op de stuwmeren van Kaprun en de omringende bergen tot aan de Großglockner.

Facts
Duur: 4,0 uur
Lengte: 5,2 KM | 1200 HM
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

Voor vragen – KLIK HIER

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in Zell am See-Kaprun?
Klik hier voor onze vakantie appartementen & chaletsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *