Winter in Zell am See-Kaprun

Kaprun gletsjer


Het skigebied Kitzsteinhorn lokt met brede gletsjerhellingen en natuursneeuw het hele jaar door. Of het nu verse poedersneeuw is in de herfst of zonnebaden in het voorjaar, gletsjerskiën blijft een unieke ervaring in het skigebied Kitzsteinhorn. Vooral op de 41 kilometer aan pistes vinden sneeuwhongerige skiërs alle facetten van een onvergetelijke skibelevenis.

Kitzsteinhorn glacier – Hoogtepunten

De hoogtepunten van de berg in het kort en compact.

Freeride XXL

Het skigebied Kitzsteinhorn is een van de meest gevarieerde freeride-eldorado’s in het Salzburger Land. De vijf bewegwijzerde freeride routes bieden het juiste terrein voor alle vaardigheidsniveaus. Het exacte overzicht van de routes X1 “Ice Age”, X2 “Westside Story”, X3 “Left Wing”, X4 “Jump Run” en X5 “Pipe Line” is hier te vinden.

Snowparks & Superpipe

In totaal zijn er 3 snowparks en een superpipe op de Kitzsteinhorn. Alle actie-hongerige freeriders kunnen het Glacier Park op het gletsjer plateau vanaf de vroege herfst shredden. Vooral vanaf december zijn de Easy en Central Park klaar voor alle adrenalinejunkies. Tussen talloze rails en boxen vind je pro kickers tot 18 meter. De superpipe met 6 meter is een van de grootste in het land.

Ice Camp

Net boven het Alpine Centrum rijst het IJskamp op uit sneeuw en ijs. Elk jaar wordt 60 ton ijs gebouwd op een oppervlakte van 5.000 m². Drie met elkaar verbonden iglo’s herbergen een ijsbar en de Audi Show Rooms. Voor de iglo’s staan ligstoelen klaar om uitgebreid te zonnebaden.

K-onnection | Van de Maiskogel naar de gletsjer

Decennia lang hebben we ervan gedroomd en nu is het werkelijkheid! De 3K K-onnectie is realiteit. We rijden van het centrum naar de gletsjer in het skigebied Kitzsteinhorn. De monocabine gondelbaan met 10 cabines begint bij het nieuwe Kaprun Center en brengt 2.800 gasten per uur omhoog naar de familieberg Maiskogel. Van daaruit brengt de eerste gondellift met drie kabels u naar de gletsjer van de Kitzsteinhorn. Hier is alle informatie over het megaproject.

Gipfelwelt 3000

Een van de hoogste uitzichtplatforms van Oostenrijk met een ongelooflijk uitzicht tot aan de hoogste berg van Oostenrijk – de Großglockner. De gondel/lift brengt u tot op 3029m en ook rechtstreeks naar het hoogste restaurant van Oostenrijk.
Wie de ambitie heeft om de top te bereiken, kan met een lokale berggids de top van de Kitzsteinhorn (3203 m) beklimmen vanaf het uitzichtplatform.

Ski map Kitzsteinhorn

De pistekaart van het skigebied Kitzsteinhorn met alle geopende liften & pistes vindt u in de link HIER.

Zwarte pistes Kitzsteinhorn:

  • Black Mamba (Nr. 14)
  • Gletscherseepiste (Nr. 2)
  • Maurerpiste 1 (Nr. 5a)
  • Maurerpiste 2 (Nr. 5b)
  • Schermer Steilhang (Nr. 30 – Maiskogel)

De Black Mamba is de moeilijkste en steilste piste in het skigebied Kitzsteinhorn. Met een hellingsgraad tot 63% eist de piste alles van zelfs de meest ervaren skiërs. De 1000 meter lange uitdaging begint en eindigt bij Langwiedboden, een aftakking van het dalstation van de Kristallbahn.
Onze TIP: als u de Black Mamba wilt bedwingen, moet u de piste ‘s ochtends op – hoe meer mensen op de piste, hoe moeilijker en ijziger de onderneming wordt.

Als u de 41 km aan pistes op de Kitzsteinhorn en 20 km aan pistes op de Maiskogel al heeft geskied, staan u sinds de ticketalliantie met Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn nog eens 347 km aan pistes ter beschikking.

Dit maakt een totaal van 408 kilometer aan pistes, verdeeld over 3 eersteklas skigebieden – de pistekaart vindt u HIER.

Prijzen Kitzsteinhorn
De skipas prijzen op de Kitzsteinhorn variëren afhankelijk van het seizoen en de lengte van de skipas.

Skitochten op de Kitzsteinhorn

Skitour Schneekönigin

Skitour Schneekoenigin

Een rustige skitocht als je niet wilt dat het te lang duurt. Vanuit Langwiedboden begint u langs de helling naar het Alpincenter. Je begint op een goede 2000m. Het Alpincenter ligt op 2450m – u overbrugt dus een goede 450 hoogtemeters. De Sneeuwkoningin is vooral een skitocht voor het begin van het seizoen om weer in de stemming te komen en uw conditie te verbeteren. Als alternatief kunt u na het Alpincenter verder off-piste gaan.

Facts
Duur: 1,5 uur
Lengte: 2,0 KM | 475 HM
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

Skitour Eisbrecher

Skitour Eisbrecher Kitzsteinhorn

De skitocht op de ijsbreker is in het begin identiek aan de tocht van de Sneeuwkoningin. U start in Langwiedboden – de route naar het Alpincenter is hetzelfde. Na het Alpincenter verlaat u de piste en volgt u het bewegwijzerde toerskipad buiten de pistes.

Facts
Duur: 2,5 uur
Lengte: 3,8 KM | 900 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

Skitour Kitzsteinhorn

Skitour Kitzsteinhorn

Een alpine skitocht op grote hoogte op de Kitzsteinhorn. Dankzij het skigebied heeft u natuurlijk verschillende varianten, vanwaar u naar de top van de Kitzsteinhorn kunt klimmen. Vanaf de Gipfelwelt 3000 is het nog geen 200 meter hoogteverschil naar de top, maar we beginnen hetzelfde als bij de skitocht Eisbrecher & Schneekönigin – vanaf de Langwiedboden.
Tot aan de top helling op iets minder dan 3000 meter, de tocht is langs de hellingen of langs de bewegwijzerde ski tour routes. De tophelling en dus de laatste 200 hoogtemeters zijn zeer veeleisend en nauwelijks op ski’s te doen. Stijgijzers en een berggids zijn zeker aan te bevelen. Op 3203 meter hoogte was de inspanning zeker de moeite waard – fantastische uitzichten op de stuwmeren van Kaprun en de omringende bergen tot aan de Großglockner.

Facts
Duur: 4,0 uur
Lengte: 5,2 KM | 1200 HM
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPX

Skitour Tristkogel

Skitour Tristkogel am Gletscher in Kaprun

Zoals bij alle skitochten op de Kitzsteinhorn, starten we ook deze skitocht op de gletsjer vanaf Langwiedboden op 1974m. In tegenstelling tot de bovengenoemde skitochten, buigen wij bij de skitocht naar de Tristkogel direct af in westelijke richting en klimmen een goede 700 meter de piste af naar de Tristkogel. Een super skitocht, die wordt beloond met geweldige afdalingen in diepe sneeuw, vooral in verse sneeuw.

Facts
Duur: 2,0 uur
Lengte: 2,2 KM | 660 HM
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Start: parkeerplaats Kitzsteinhorn

ROUTE & GPXVoor vragen – KLIK HIER

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in Zell am See-Kaprun?
Klik hier voor onze vakantie appartementen & chaletsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *