Zell am See-Kaprun

Fietsroutes in Zell am See


Radfahren in Zell am See

Top fietsroutes in Zell am See

Fietsen tussen gletsjer, berg en meer
De regio Zell am See-Kaprun doet het hart van alle fietsers sneller kloppen. Van Krimml tot Unken zijn er talrijke fietstochten in alle moeilijkheidscategorieën die vanuit Zell am See gestart kunnen worden. In de dalen kunt u fietsen rond de mooiste zwemmeren van de Pinzgau. Als u liever alpine biket, komt u op de berg aan uw trekken. Een overzicht van alle fietstochten vindt u hier.

Vera’s Insider Tips:

MITTERBERG

fietsen in Zell am See

Een fantastisch mooie en perfecte beginnersfietstocht voor het begin van uw vakantie – van Zell am See naar de Mitterberg. Eerst fietst u langs de Zeller See over een speciaal aangelegd fietspad naar Thumersbach. De route is geasfalteerd tot aan het Mitterberg Gasthof en is aangenaam om te fietsen. Na een goede 10 kilometer en 450 meter hoogteverschil heeft u in de bergherberg uw Kaiserschmarrn verdiend – een toppanorama met een ongelooflijk uitzicht tot aan de Kitzsteinhorn ligt er bovenop.

U kunt de link naar de tour HIER vinden.

Facts
Duur: 1 – 1,5 uur
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Afstand: 10km | 460hm
Start: Zell am See

TAUERNRADWEG

Krimmler Wasserfälle

Met de nieuwe gastenkaart kan de Pinzgauer Lokalbahn gratis worden gebruikt. Startpunt van de fietstocht is het treinstation Zell am See of vanuit Kaprun het treinstation Fürth. Dan neem je de trein naar Krimml. Vanaf de Krimml watervallen vertrekt u in de richting van Mittersill door het Salzachdal terug naar het Zeller meer. Onderweg zijn er talrijke plaatsen om te stoppen voor verfrissingen, vele zwemmeertjes en veel te ontdekken. De route kan ook andersom worden afgelegd. De link naar de route is hier.

Facts
Duur: 3 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Route: 60km
Start: Zell am See / Krimml

SONNBERG / JAGAALM

Fietstour in Zell am See - Sonnberg

Boven de daken van Zell am See naar de Jaga Alm en terug via de Sonnberg. Er zijn verschillende varianten voor de rondleiding. De voorgestelde, iets uitdagender route, verreweg het mooiste uitzicht gegarandeerd. Veel plezier op de fiets! De link naar de route is hier.

Facts
Duur: 3,5 – 4 uur
Moeilijkheidsgraad: gevorderd
Afstand: 8,4km | 470hm
Start: Zell am See

Kaprun – Stangerbauer

Fietsen in Kaprun

Van Kaprun over de Schaufelberg naar de Stangerbauer of de Glocknerblick. De Stangerbauer biedt de eerste gelegenheid om te stoppen voor een verfrissing. Wie nog niet buiten adem is na een hoogteverschil van net geen 350 meter, moet zeker doorgaan naar de Glocknerblick. U moet echter rekening houden met nog een uur rijtijd. De link naar de route vindt u hier

Facts
Duur: 1,5 – 2 uur
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Afstand: 4,2km | 350hm
Start: Kaprun

HUNDSTEIN

Fietstochten in Zell am See - Hundstein

De langste en waarschijnlijk ook meest veeleisende mountainbike tocht in Zell am See. Met een totaal van 40 kilometer (heen & terug) en 1340 hoogtemeters gaat het van Zell am See met de fiets eerst naar Thumersbach. Tot net onder de Enzianhütte gaat het mooi bergop over asfalt. Kort voor de hut begint de MTB-route de Hundstein op. Als u uw batterijen weer wilt opladen voor de lange en inspannende klim, is een stop in de rustieke hut een goed idee. Eenmaal de top bereikt, wacht u in het Statzerhaus een verzorgde hut met een fantastisch uitzicht.

U kunt de tourdata HIER vinden

Facts
Duur: 3,5 – 4,5 uur
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Afstand: 20km | 1340hm
Start: Zell am See

Voor vragen – KLIK HIER

Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte accommodatie voor jouw vakantie in Zell am See-Kaprun?
Klik hier voor onze vakantie appartementen & chaletsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *