Covid 19

Binnenkomst – vakantie in Oostenrijk vanaf 19.5.2021


Opening van alle accommodaties voor Pinksteren

De Oostenrijkse regering heeft aangekondigd alle accommodaties op 19.5.2021 te openen. De volgende richtlijnen van Covid 19 zijn van toepassing op alle vakantieverblijven in Oostenrijk. Toch zijn er kleine verschillen, of je nu een appartement of een hotel boekt vanaf het Pinksterweekend. Verder vindt u bij binnenkomst alle regels en handige links voor vakantie in oostenrijk land.

  • Bij het inchecken heeft u een van de volgende documenten nodig: een negatieve Covid-test die niet ouder is dan 48 uur of een bewijs van vaccinatie of een bewijs van genezen Covid-ziekte. In ieder geval kunnen we helpen met het organiseren van snelle en goedkope Covid-tests.
  • Hotels die nevendiensten aanbieden (bijv. Ontbijt, diner, wellness), zouden hun gasten om de twee dagen moeten testen. In onze zelfstandige appartementen en chalets hoeven tijdens het verblijf geen aanvullende tests te worden uitgevoerd.
  • Uiteraard blijft de afstandsaanbeveling van 2 meter en FFP2 maskerverplichting in gesloten gemeenschappelijke ruimtes wel van kracht.
  • Het team van we rent heeft al weken geleden een Covid-19 verantwoordelijke aangesteld. Deze persoon zorgt ervoor dat onze preventie- en hygiëneconcepten goed worden uitgevoerd.

Daarnaast hebben we al veel energie gestoken in de veiligheid van onze gasten. Om het gezondheidsrisico tijdens uw vakantie in Zell am See-Kaprun te minimaliseren, zijn de volgende metingen uitgevoerd:

  • Beschikbaarheid van contactloos inchecken.
  • Thermometer en maskers op aanvraag.
  • Ontsmettingsstations bij alle huizen.
  • Plexiglas en kamerindeling in gemeenschappelijke ruimtes.
  • Uitvoeren van hygiënemetingen tijdens de eindschoonmaak.
  • Uitvoeren van wekelijkse tests en opleiding van medewerkers.

Vind een selectie van onze Covid 19 appartementen en chalets in Zell am See-Kaprun.

Eind mei is er geen quarantaine De volgende landen hebben geen quarantaineverplichting bij het binnenkomen van Oostenrijk vanaf eind 19 mei 2021 voor binnenkomst in Oostenrijk

Op dit moment zou de quarantaine alleen geldig moeten zijn voor inzendingen uit landen met een hoog risico. (ook differentiatie naar regio’s en provincies binnen een land) Het verkeerslicht van het ECDC zal als leidraad dienen. Gele en oranje zones mogen zonder beperkingen binnenkomen. Bij binnenkomst vanuit (licht) rode gebieden zal volgens de plannen van het ministerie van Volksgezondheid in de toekomst een negatieve CoV-test of bewijs van vaccinatie of herstel na een CoV-infectie voldoende zijn. Hier is de link naar het verkeerslicht. Dit betekent dat gasten uit Duitsland, delen van Nederland, delen van Polen, Tsjechië, Denemarken, Noorwegen met een negatieve test, vaccinatie of ziekte en IJsland, Finland, Portugal, Finland momenteel zonder voorwaarden binnen mogen. Status (27 april 2021)

In ieder geval verhuren wij garanties een gratis annulering in geval van reiswaarschuwingen en lock downs. Hier vindt u een overzicht van onze Covid 19-garantie.

Als u op zoek bent naar een lijst met landen met een hoog risico, kunt u deze vinden op de webpagina van de Oostenrijkse regering

Groene pas voor uw zomervakantie in Zell am See-Kaprun

Vanaf juni maakt de groene pas de toegang voor een vakantie in Oostenrijk nog gemakkelijker. Er zijn drie manieren om de groene pas te valideren: negatief testresultaat of bewijs van vaccinatie of bewijs van genezen covid-ziekte. Houd er rekening mee dat er verschillende deadlines zullen zijn, die de komende weken nog preciezer zullen zijn. Een genezen ziekte van Covid 19 garandeert bijvoorbeeld een immuunstatus tot 6 maanden. Een vaccinatie heeft tot 3 weken nodig om voldoende antilichamen op te bouwen om de immuunstatus te garanderen. (bijv. 22 dagen / AstraZeneca)

Over het algemeen moet de groene pas reizen door de hele EU mogelijk maken. 13 landen hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn om het systeem tegen juni beschikbaar te maken: Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Malta, Portugal, Slovenië, Spanje. Elk land kan beslissen over zijn eigen reliëfs, b.v. evenementen, gastronomie. Het zal zeker het ticket zijn om in de zomer van 2021 verschillende EU-landen binnen te komen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *